Från en vecka till en annan.

Hej vänner. Det har varit dåligt med uppdateringar, men här kommer det till slut en.

För ungefär en och en halv vecka sedan publicerade vi detta på vår facebook-sida (länk)

Måste bara säga att idag var det verkligen tillsammans som gällde! Kaffe byggdes, fika fixades, det dukades av, flera bar bort sina egna muggar, listor skrevs, läxor gjordes, svenska pratades, folk tog sällskap på hemvägen, vissa fick skjuts. Ca 30—35 var vi, från 6 månader till 58? Wow! Vad bra det går när vi hjälps åt!

Sånt är helt fantastiskt, och det är precis vad Tillsammanscafé handlar om, att göra det tillsammans! Vi som länge dragit ett allt för stort lass såg verkligen ljuset, nu släpper det, nu hjälps vi åt, nu kommer det att gå lättare.

I onsdags var jag tyvärr inte med själv, men fick efteråt höra att samma gäng som alltid drar ett allt för stort lass, åter hade fått dra ett alldeles för stort lass, att viljan att hjälpa till var som bortblåst.

Det här gör mig arg, på riktigt arg. Vi har snackat om det här flera gånger. Det kan inte fortsätta. Du kommer till caféet, och får hjälp med dina läxor, får gratis fika, får hänga med trevliga människor. Jag hoppas du uppskattar det, men det kommer ta slut om du inte hjälper till.

På riktigt är vi väldigt nära gränsen att ge upp och lägga ner. Får vi inte mer hjälp är det inte roligt med café längre, då är det bara ett tvång och jobbigt.

Det minsta man kan begära är att du stoppar Din mugg i diskmaskinen. När du ändå går ner, se om det finns ett par muggar till att ta med. Allt fika ska plockas undan i slutet av dagen, hjälp till med det. Vet du inte var saker ska vara, så plocka iallafall ner i köket.

Torka av bordet där du suttit, och platserna runtomkring! Det finns trasa i köket, du vet hur det fungerar. Plocka undan efter dig (och dina barn). Släng skräp i papperskorgen. Är papperskorgen full, knyt ihop påsen, och sätt i en ny (finns i köket).

Om vi hjälps åt blir det väldigt lätt, men om ett fåtal personer ska göra allt blir det jättejobbigt.

Sprid detta till dina vänner, så alla förstår allvaret! Vi ger det ett par veckor, men blir det inte bättre får vi helt enkelt lägga ner.

Lämna en kommentar